Zakończyła się realizacja Programu Fundusze Europejskie na Pomoc Żywnościową 2021-2027 ( FEPŻ) – Podprogram 2024.
Z pomocy żywnościowej skorzystało 62 osoby wchodzących w skład 24 rodzin. Rodzinom tym zostało przekazane 3 726,44 ton żywności o wartości 27 389,54 zł.
W Podprogramie 2024 dystrybuowane były następujące produkty:
groszek z marchewką - 170, 00 kg
koncentrat pomidorowy - 87,36 kg
dżem truskawkowy - 162,90 kg
makaron jajeczny świderki – 302,50 kg
płatki owsiane – 180,00 kg
herbatniki maślane – 72,00 kg
mąka – 354 kg
kawa zbożowa rozpuszczalna 60,20 kg
mleko UHT - 664 kg
ser podpuszczkowy dojrzewający – 145,20 kg
szynka drobiowa - 145,20 kg
szynka wieprzowa – 145,20 kg
pasztet wieprzowy - 58,08 kg
szprot w oleju - 82.28 kg
cukier biały - 484 kg
olej rzepakowy - 354 kg
fasolka po bretońsku – 211 kg

